seychelles esküvő

Az esküvőnk története

Szeretem az életem nagy történéseit megosztani veletek, és hát kevés nagyobb dolog létezik, mint amikor két ember örökre összeköti az életét. A mi nagy napunkra a Seychelles szigeteken került sor.

Seychelles Mahé esküvő virágkapu

Hogy miért pont ott? Attilával nem szerettünk volna hagyományos esküvőt. A lakodalom meg abszolút nem a mi stílusunk. A vízpartos környezetet viszont nagyon szeretjük, hiszen mindketten balatoniak vagyunk. Így jött a tengerparti esküvő ötlete.

Először annak jártunk utána, hogy hol lehet tengerparton egyből hivatalos esküvőt kötni. Ez már eléggé leszűkítette a kört. A világon sok helyen lehet tengerparton házasodni, de azokat utána Magyarországon hitelesítettni kell. Így összesen három helyszín közül választhattunk: Dominika, Mauritius és Seychelles. Mi az utóbbit választottuk.

Úgy gondoltuk ilyen messzire egyetlen barátunk, vagy családtagunk se tart velünk. De szerencsére tévedtünk. A szüleim és az öcsém is bevállalták ezt a hosszú utat, hogy ott lehessenek velünk a nagy napon.

tengerparti esküvő Seychelles szigetek

A szervezést egy profi csapatra bíztuk. A Lagun Travel már 450 esküvőt bonyolított le a szigeten. Nekünk csak azt kellett megmondanunk, hogy mit szeretnénk. Milyen dekorációt, zenét, tortát, virágokat stb.

Az esküvőt egy olyan tengerpartra szervezték, ahol csak mi voltunk, így igazán meghitt volt a hangulat. A homok vakítóan fehér volt, az óceán türkízkék. Az időpontot is rugalmasan kezelték. Ha aznap épp esős lett volna az időjárás, másik napra tették volna a szertartást.

Nekünk csak a gyűrűket és a ruhákat kellett magunkkal vinni. Minden egyébről ők gondoskodtak. A menyasszonyi ruhával az elején eléggé tanácstalan voltam. Neten nézegettem ruhákat és abban határozott elképzelésem volt, hogy milyet nem szeretnék. De azt nem igazán tudtam milyen tetszene. Aztán szerencsére rátaláltam Kovács Erikára, aki gyönyörű alkalmi és esküvői ruhákat tervez. Erikában nagyon tetszett, hogy rögtön egy hullámhosszra kerültünk, tökéletesen eltalálta az ízlésemet és csupa jó ötletet mutatott. Így aztán hamar megterveztük álmaim ruháját. Nekem fontos szempont volt, hogy kis helyen elférjen a ruha, ne legyen gyűrődős és a szoknya része laza könnyed legyen, hogy a tengerparti szellő bele tudjon kapni. A végeredmény mindenben megfelelt az igényeimnek.

KE wedding menyasszonyi ruha

A nagy napra december 24-én került sor. Szerencsére egy felhő sem volt az égen és 30 fok volt. Az autó időben megérkezett értünk és romantikus zenéket hallgatva suhantunk az esküvő helyszínére. Csodálatosan feldíszített virágkapu várt minket, a homokban rózsaszirmok mutatták az utat. A türkízkék óceán gyönyörűen vett körül minket. Álomszép volt!

Seychelles esküvő

Annyira meghitt és családias volt a hangulat, hogy végig teljesen el voltam érzékenyülve. Az összes jelenlévő megkönnyezte a szertartást. A ceremónia magyarul zajlott és magyar volt az anyakönyvvezetőnk is. A boldogító igen elhangzása után pezsgőt ittunk és felszeleteltük az esküvői tortát.

tengerparti esküvő torta

Egy helyi fotós készítette a képeinket. Mutatom a kedvenceimet.

beach wedding tengerparti esküvő

tengerparti esküvő tengerparti menyasszonyi ruhamenyasszony vőlegény tengerpart esküvő seychellestengerparti menyasszonyi ruha

Szerintem nagyon jól döntöttünk, hogy tengerparti esküvőt választottunk. Ez a nap tényleg rólunk szólt. Nem kellett semmin idegeskednünk, volt időnk megélni a pillanatot. Az esküvőnk pont olyan volt, mint amilyennek megálmodtuk. (sőt szerintem még szebb is) Szívet melengető visszagondolni rá.

 

Puszi,

Dorka

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s