vanda ferencz earring

A special gift, just for you

Mindenki megérdemel egy különleges ajándékot!

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én minden évben megajándékozom magam. Lehet, hogy ez elsőre egy kicsit önzőnek tűnik, de higgyétek el nem az!

Általában előre tudom, hogy az évnek melyik időszaka lesz valamiért nehezebb a számomra. Nálam ez legtöbbször a nyár. Ilyenkor nagyon sokat dolgozom, túlórázom. Szellemileg és fizikailag is fárasztóak ezek a hónapok. Május környékén végiggondolom, hogy mi az a tárgy amire nagyon-nagyon vágyom. Ez minden esetben valami különleges, drága és márkás dolog. Valami olyan amire már régóta fáj a fogam, de nem engedhetem meg magamnak (táska, óra, cipő). Aztán ha kitaláltam mi ez, akkor elhatározom, hogy szeptemberben, ha már túlleszek a nehezebb időszakon, ezzel jutalmazom meg magam. Nálam ez az önmotiváció nagyon bevált. Mindig, amikor fárasztó napom van vagy nehezebben megy a munka, arra gondolok, hogy ennek a sok munkának szeptemberben majd meglesz a gyümölcse. Lelki szemeim előtt lebeg az óhajtott tárgy és ez mindig jó érzéssel tölt el. Arról nem is beszélve, hogy amikor megvan a kiszemelt ajándékom, utána mindig eszembe jut, hogy mennyit is dolgoztam érte. Büszke vagyok magamra, hogy meg tudtam csinálni!

Ez a különleges tárgy bármi lehet, gondoljátok át, hogy legbelül mi az ami igazán boldoggá tenne titeket, mi az ami különleges, elérhetetlennek tűnik és illik a személyiségetekhez.

Nekem most egy ékszer a nagy kedvencem. Szerelem volt első látásra! Megláttam és rögtön arra gondoltam, hogy ez TÖKÉLETES! Illik hozzám, kifejezi a stílusom, az ízlésvilágom és nagyon különleges.

vanda_ferencz_jewelry

Ékszerekből kedvelem a hangsúlyosabb darabokat, mindegy hogy fülbevalóról, nyakláncról, vagy karkötőről van szó. Szeretem a letisztult vonalakat, fénylő felületeket és az eleganciát. Ebben a fülbevalóban ez mind megvan. Egy magyar ékszertervező Ferencz Vanda készítí ezeket a különleges darabokat. Három hét amíg elkészül a fülbevaló. Vanda több évig kísérletezett az anyagokkal mire megalkotta a karbonból és fémből készült jellegzetes fülbevalóit. Ezt követték az üvegszövet alapanyagból készült festett variációk. Az ékszerei nagyon könnyűek, nem kell attól félni, hogy húzza a fület. Annak ellenére, hogy nagy méretű fülbevalóról van szó, nagyon kényelmes viselet. Karakteres, kristályszerkezetre emlékeztető geometriai formákat használ, érdekes tört felületet létrehozva. Ezáltal a fülbevalón játékosan törik meg a fény, csak úgy vonzza a szemet.

 

Látszik, hogy minden egyes darabot nagy odafigyeléssel készít. Gyönyörű színeket használ. Szem előtt tartja, hogy az ékszerek a bőr-, haj- és szemszínnel harmonizáljanak. Ebből a választékból mindenki megtalálja a tökéletesen hozzá illőt. Az ékszerek a Budai vár közelében lévő műhelylakásában tekinthetők meg. Vanda már első találkozásra is hihetetlenül kedves, barátságos, közvetlen. Nagyon jó érzékkel segít kiválasztani a fülbevalót. Pedig higgyétek el nem olyan könnyű ennyi gyönyörűség közül megtalálni azt az egyet. Én úgy gondoltam, hogy mindenképpen valamelyik világos színűt fogom választani, de ezt nem mondtam neki. Mikor ott voltam, Vanda rám nézett és elém tett egy fehér és egy arany színűt. Gyors próba és beszélgetés után a gyöngyházaranyra esett a választásom. Már lelki szemeim előtt láttam, hogy milyen ruhákkal fogom felvenni (imádom)! Utána persze megnéztem a tűzpiros, fekete, burgundi és egyéb határozott színekben készült darabokat is. Őket inkább a latinosabb lányokon tudom elképzelni. A személyes találkozó előtt nagyon érdekelt a fülbevalók tapintása is. Kép alapján ezt nehéz elképzelni. A valóságban nagyon kellemes, abszolút nem rideg, fémes a tapintásuk. A műhelylakás előnye, hogy betekintést nyerhettem az alkotói folyamatba is. Nagyon érdekes ezt is látni. Vanda épp Nanushkának készített karkötőket. Több hazai hírességen is láthattátok már Vanda munkáit, pl: Palvin Barbin, Dukai Reginán vagy Debreczeni Zitán.

 

Hát most már én is egy különleges Ferencz Vanda fülbevaló boldog tulajdonosa lettem. Találjátok meg Ti is azt a darabot amitől magabiztosak, jókedvűek és egyediek lesztek. Meglátjátok, hihetetlenül jó érzés. És ne féljetek megajándékozni magatokat!

 

A fülbevalókat itt tudjátok megnézni: http://vandaferencz.com/hu/

 

Puszi,

Dorka

 

 

 

 

 

 

A special gift, just for you” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s