What to Wear in April

Végre itt a tavasz! Beköszöntött a jóidő, hosszabbodnak a nappalok és talán aktívabbak is vagyunk. A hirtelen jött meleg időben nehéz eldönteni mit vegyünk fel. Sokan elpakolják ilyenkor a téli meleg ruháikat, de én ezt még elhamarkodottnak érzem. Este és reggel elég hűvös az idő. Talán ezért is láttam a héten Budapesten még mindig olyan sok csizmában mászkáló embert. Van aki már rövidnadrágot hord és vannak akik még ragaszkodnak a télikabátjukhoz. Elég vicces!

Úgy gondoltam segítek egy kicsit öltözködés terén.

Kezdjük először a divattrendekkel! A tavaszi divatra mindig a színes és mintás ruhadarabok jellemzőek. Így van ez idén is. A legfelkapottabb színek most a rózsaszín és mályva különböző árnyalatai, a pasztell színek, bézsek és a világoskékek. Minták közül a virágminta és a tengerészcsíkos a leggyakoribb. Idén újra divatba jönnek a batikolt ruhák és a trapéz ujjú felsők (ezeket nehéz lesz megszoknom). Viszont még mindig hangsúlyosak maradnak a csipkés ruhák, a vállat szabadon hagyó felsők és minden ami fodros. Szóval öltözhetünk hippinek, tengerésznek vagy királykisasszonynak is. (ha-ha)

 

 

A héten több napot is shoppingolással töltöttem, így elég alaposan átnéztem az üzletek kínálatát. Jellemző módon az itthoni üzletek még le vannak maradva a külföldi divatirányzatoktól. Nálunk egyenlőre csak a fodros, virág- és tengerészmintás ruhák és nyitott vállú felsők vannak hangsúlyban. Kevés pasztell színű és könnyed anyagú ruha kapható. Azért itt van néhány kedvencem.

 

Ennek az áprilisi időszaknak a RÉTEGES ÖLTÖZKÖDÉS a kulcsa. Nehéz úgy felöltözni, hogy napközben se legyen melegünk és este se faggyunk meg. Ezért vegyünk fel több réteg vékonyabb ruhát és napközben a hőmérsékletnek megfelelően vegyünk le néhány darabot. Érdemes egy rövid ujjú felsővel kezdeni, aztán rávehetünk egy hosszú ujjú felsőt vagy inget, utána blézert, és egy átmeneti kabátot. A kendők, sálak is nagyon hasznosak ilyenkor. A réteges öltözködésnek köszönhetően egész nap változtathatjuk a kinézetünket! Itt van nehány példa.

 

Remélem sikerült támpontot adnom az áprilisi öltözködéshez. Minden visszajelzésnek, kommentnek, like-nak örülök.

Puszi,

Dorka

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s